Beťárské vepřové
750g vepřové kýty, 50g slaniny, 50g sádla, 100g sterilovaných žampionů, 100g sterilovaných fazolek, 100g šunky, 500g leča, mletá paprika, sůl, pepř a česnek. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do pánve na rozpálený tuk, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek. Maso opečeme ze všech stran do měkka. Přidáme fazolky, pokrájené žampiony, nakrájenou slaninu, posekanou šunku, lečo a vše osmahneme. Paprikou to v závěru dochutíme.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.