Francouzské brambory a la Tuli

2kg syrových brambor, 800g točeného salámu, 12 vajec natvrdo, 3 balení zakysané smetany, 1 šlehačka, mletý pepř a sůl. Brambory, točený salám i vejce nakrájíme na kolečka. Všechny ingredience vrstvíme na pekáč, osolíme, opepříme, prolijeme zakysanou smetanou a šlehačkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme asi hodinu. Potom alobal sundáme a ještě 15 minut dopečeme.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.