Kapr na zelenině
Suroviny: 8 větších nebo 12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, půl kila rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, 250g hladké mouky, půl sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, trošku tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.
Postup: Porce kapra osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme předem smíchali se sladkou paprikou a opečeme je na pánvi na oleji. Potom porce vyndáme, olej necháme. Dáme do něj podusit do měkka nakrájenou cibuli, zelené papriky, citrón, rajčata, česnek, bobkové listy, nové koření, tymián a sůl. Porce kapra naklademe do pekáčku, na ně dáme zeleninovou směs a dáme do trouby prohřát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.