Vepřová kýta s kyselými jablky
Suroviny: Kotlety a kyselá jablka, olej, sůl a nějaké koření.
Postup: Kotlety lehce naklepeme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na plátky a dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a chvilku na mírném ohni dusíme (asi 5 minut). Potom je rozmačkáme vidličkou a dusíme dalších 5 minut. Maso okořeníme podle chuti, osolíme a servírujeme ho namazané jablky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka