Hovězí špíz se sušenými švestkami
Suroviny: 300g hovězí roštěné, 200g sušených švestek bez pecek, 200g slaniny, 200ml kečupu, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička švestkových povidel, 1 lžička oregana.
Postup: Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostičky a spolu se sušenými švestkami vložíme na 24 hodin do marinády. Tu si připravíme smícháním kečupu, worcesterské omáčky, grilovacího koření, švestkových povidel a oregana. Těsně před grilováním pak napichujeme střídavě kostky hovězího masa spolu s plátky slaniny a sušenými švestkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka