Mušle po francouzsku

1,5kg slávek, 2 cibule, 5dkg másla, česnekový prášek, sůl, pepř, 2dc bílého vína, sekaná petrželka a svazek polévkové zeleniny.Slávky očistíme a necháme několik hodin vylouhovat v hrnci s vodou. Během louhování vodu několikrát vyměníme dokud nám nezůstane úplně čistá. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme očištěnou a najemno nakrájenou polévkovou zeleninu, petrželku a přilijeme bílé víno. Vše uvedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme česnekový prášek. Potom vložíme mušle a mícháme tak dlouho, dokud se neotevřou. Ty zavřené vyndáme a vyhodíme. Nakonec slávky vyjmeme, vložíme do předehřáté misky a vývar dochutíme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.