Nakládaný hermelín
Vyplatí se nechat pár dnů rozležet…
Ingredience
- hermelín (ideálně ten se zeleným pepřem na povrchu)
- olej
- sterilovaný zelený pepř
- česnek
Postup:
- Sýr podélně rozkrojíme.
- Česnek oloupeme, utřeme a rozmícháme v troše oleje.
- Touto pastou potřeme řezné plochy sýra, přidáme sterilovaný zelený pepř, naskládáme do široké sklenice, zalijeme olejem a necháme v chladu uležet.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.