Plněný hermelín s brusinkami
Než se ugriluje maso, dejte si malý předkrm.
Ingredience
- sýr hermelín nebo jiný podobný sýr s bílou plísní na povrchu – brie, camembert
- brusinkový kompot nebo džem
Postup:
- Sýr podélně rozkrojíme na poloviny, opatrně vydlabeme a vydlabanou hmotu smícháme s brusinkami.
- Naplníme zpátky, poloviny k sobě přitiskneme, zabalíme do alobalu a necháme v chladu proležet. Podáváme s listy salátu a kouskem pečiva.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.