Hermelín s ořechy a česnekem
Připravte si do zásoby pro silvestrovské hosty.
Ingredience
- sýr hermelín nebo brie – sýr s bílou plísní na povrchu
- vlašské ořechy
- česnek
- případně trochu másla
Postup:
- Sýr ostrým nožem rozřízneme na poloviny.
- Lžičkou opatrně vydlabeme měkký střed, dáme do misky a přidáme utřený česnek a nasekané vlašské ořechy. Pokud je hmota příliš tuhá, přidáme kousek másla a dobře promícháme.
- Touto směsí naplníme vydlabané poloviny sýra, slepíme k sobě, zabalíme buď do původního obalu, nebo do alobalu a dáme do chladu proležet klidně na dva-tři dny.
- Před podáváním rozkrájíme na menší dílky, můžeme ještě zdobit kouskem červené papriky, olivami a podobně.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.