Nádivka s uzeným nebo Krkonošský hubník
Velikonoční nádivka pro ty, kteří (ne)mají nebo (ne)chtějí maso...
Ingredience
- 1 chlebíčková veka
- 1 l mléka
- 3-4 vejce
- petrželka
- muškátový květ
- sůl
- máslo do formy
- miska nakrájeného uzeného masa nebo předem namočených sušených hub
Postup:
- Ne úplně měkkou veku nakrájíme na kostky, přelijeme vejci rozkvedlanými v mléce, přisolíme, okořeníme muškátovým květem, přidáme sekanou zelenou petrželku a promícháme.
- Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso nebo namočené sušené houby a přemístíme do dobře vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Můžeme udělat obě verze.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme do růžova. Podáváme teplé a i studené.
Související
-
Krůta/kuře s rýžovou nádivkou
Stačí krůta o váze 4 kilogramy. Pokud použijete kuře, uberte surovin na nádivku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka