Nádivka s uzeným nebo Krkonošský hubník

Velikonoční nádivka pro ty, kteří (ne)mají nebo (ne)chtějí maso...

Ingredience
  • 1 chlebíčková veka
  • 1 l mléka
  • 3-4 vejce
  • petrželka
  • muškátový květ
  • sůl
  • máslo do formy
  • miska nakrájeného uzeného masa nebo předem namočených sušených hub

Postup:

  1. Ne úplně měkkou veku nakrájíme na kostky, přelijeme vejci rozkvedlanými v mléce, přisolíme, okořeníme muškátovým květem, přidáme sekanou zelenou petrželku a promícháme.
  2. Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso nebo namočené sušené houby a přemístíme do dobře vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Můžeme udělat obě verze.
  3. Ve středně předehřáté troubě upečeme do růžova. Podáváme teplé a i studené.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.