Nádivka s uzeným nebo Krkonošský hubník

Velikonoční nádivka pro ty, kteří (ne)mají nebo (ne)chtějí maso...

Ingredience
  • 1 chlebíčková veka
  • 1 l mléka
  • 3-4 vejce
  • petrželka
  • muškátový květ
  • sůl
  • máslo do formy
  • miska nakrájeného uzeného masa nebo předem namočených sušených hub

Postup:

  1. Ne úplně měkkou veku nakrájíme na kostky, přelijeme vejci rozkvedlanými v mléce, přisolíme, okořeníme muškátovým květem, přidáme sekanou zelenou petrželku a promícháme.
  2. Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso nebo namočené sušené houby a přemístíme do dobře vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Můžeme udělat obě verze.
  3. Ve středně předehřáté troubě upečeme do růžova. Podáváme teplé a i studené.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.