Nádivka s uzeným nebo Krkonošský hubník
Velikonoční nádivka pro ty, kteří (ne)mají nebo (ne)chtějí maso...
Ingredience
- 1 chlebíčková veka
- 1 l mléka
- 3-4 vejce
- petrželka
- muškátový květ
- sůl
- máslo do formy
- miska nakrájeného uzeného masa nebo předem namočených sušených hub
Postup:
- Ne úplně měkkou veku nakrájíme na kostky, přelijeme vejci rozkvedlanými v mléce, přisolíme, okořeníme muškátovým květem, přidáme sekanou zelenou petrželku a promícháme.
- Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso nebo namočené sušené houby a přemístíme do dobře vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Můžeme udělat obě verze.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme do růžova. Podáváme teplé a i studené.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.