Minestrone tety Milady
Suroviny: Špek, cibule, masox, sůl, zelenina (mrkev, kedlubny a brokolice …), špagety, česnek, rajský protlak, petržel a strouhaný sýr (nejlepší je parmazán).
Postup: Rozpustíme trochu špeku, na kterém zpěníme cibuli a zalijeme to 1,5litrem vody. Přidáme masox, zeleninu, nalámané špagety, nakrájený česnek, hodně rajského protlaku, mírně osolíme a vaříme. Nakonec ozdobíme petrželkou a strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.