Masový hrnec s houbami
Suroviny: Nakrájené houby, cibule, vepřové maso, hovězí maso, kořenová zelenina (petržel, celer a mrkev), sůl, jalovec, bobkový list, 250 ml červeného vína, kysaná smetana a uvařené nudle.
Postup: V tlakovém hrnci osmahneme cibulku, přidáme nakrájené vepřové a hovězí maso, prudce osmahneme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a nakrájené houby. Osolíme, opeříme, přidáme jalovec, bobkový list, zalijeme vínem a dusíme do měkka. Potom vyndáme jalovec a bobkový list a vmícháme uvařené nudle a trochu kysané smetany. Krátce povaříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.