Masové šišky s nivou

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Masové šišky s nivou
0:00
/
0:00

Příjemná chuťová kombinace.

Ingredience
  • 400 g mletého vepřového plecka
  • 1 menší cibule
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • 1-2 stroužky česneku
  • 100 g nivy
  • hladká mouka
  • tuk na smažení
  1. Do mletého masa zapracujeme nakrájenou cibuli, vejce, osolíme, okořeníme pepřem a utřeným česnekem, podle potřeby zahustíme strouhankou, měla by stačit 1 až 2 lžíce.
  2. Nivu nakrájíme na tenčí hranolky.
  3. Z masové směsi odebíráme kousky a do každého zabalíme hranolek nivy. Lépe to jde s rukama namočenýma ve studené vodě. Takto vzniklé válečky ještě lehce obalíme v hladké mouce.
  4. Smažíme ze všech stran v rozehřátém tuku, podáváme s vařenými bramborami, doplníme zeleninovou oblohou podle chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.