Šišky s cibulkou

Na návštěvě v chudé, ale přitom chutné, kuchyni…

Suroviny:

500 g vařených studených brambor

250 g měkkého tvarohu

200 g hrubé mouky

1 vejce

sůl

cibule

sádlo na osmažení cibule

troška hladké mouky

Postup:

  1. Uvařené studené brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, přidáme tvaroh, vejce, prosypeme moukou, osolíme a zpracujeme hladké těsto. Dávku mouky můžeme lehce zvýšit, pokud je tvaroh příliš tekutý.
  2. Z hladkého těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na jednotlivé šišky, můžeme je ještě v dlaních zaoblit a vhazujeme do vroucí osolené vody. Mícháním je odlepíme ode dna, a když šišky vyplavou, měly by být uvařené. Raději jednu překrojíme a otestujeme.
  3. Nakrájenou cibulku poprášíme hladkou moukou, promícháme a osmažíme na rozehřátém sádle pěkně do zlatova. Díky mouce bude pěkně chřupavá. Osmaženou cibulkou pak sypeme jednotlivé porce. Můžeme podávat třeba se sterilovanou okurkou nebo salátem z kysaného zelí.

Související

  • Šišky s mákem

    Nezklamávající klasika. Ale z nových brambor to nezkoušejte, to radši vezměte zavděk sáčkem se směsí na bramborové knedlíky.