Masové fondue
Suroviny: Různé druhy masa, koření dle chuti, dresingy, hořčice, kečup podle chuti.
Postup: Maso nasekáme na malé kousky a obalíme ho v koření. Olej v kotlíku musí vřít, aby neprskal, vložíme do něj malý kousek chlebové kůrky. Po osmažení namáčíme kostky masa do různých mističek, podle toho na jaký dresing máme zrovna chuť. Jako přílohu podáváme chléb.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.