Marinovaný kapr s banánem

Suroviny: Vařený kapr, 200g pikantní majonézy, 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 1 měkké a oloupané jablko, 1 banán sítem protlačený, 1 menší nastrouhaná kyselá okurka, 1 lžička jemně rozsekaných kaparů, 1 lžička cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce vývaru z kapra.

Postup: Porce kapra uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Pak z nich odstraníme kosti a filátka narovnáme do zapékací mísy. Majonézu promícháme s křenem, oloupaným a najemno nastrouhaným jablkem, oloupaným prolisovaným banánem, nastrouhanou okurkou, kapary, cukrem, citrónovou šťávou a vývarem z kapra a touto marinádou přelijeme porce kapra. Necháme v chladu asi 1 hodinu marinovat.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.