Listový koláč s hráškem
Znovu volám – pochváleno budiž listové těsto!
Ingredience
- 200 g listového těsta
- 1 kelímek ricotty
- 50 g eidamu
- 2 vejce
- sůl
- miska mraženého hrášku
Postup:
- Těsto na pomoučeném vále rozválíme na velikost formy.
- Do formy dáme pečicí papír, na něj urovnáme těsto a pokryjeme třemi čtvrtinami hrášku, který jsme předem propláchli na sítu horkou vodou.
- Do ricotty vmícháme vejce a strouhaný eidam a osolíme.
- Touto náplní zakryjeme hrášek a zbytek hrášku rozhodíme na povrch.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, až zezlátnou okraje.
Související
-
Slaný italský koláč
Když použijete polotovar – těsto na pizzu, nesete jídlo na stůl za 30 minut. Možná ještě dřív...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.