Listový koláč s hráškem
Znovu volám – pochváleno budiž listové těsto!
Ingredience
- 200 g listového těsta
- 1 kelímek ricotty
- 50 g eidamu
- 2 vejce
- sůl
- miska mraženého hrášku
Postup:
- Těsto na pomoučeném vále rozválíme na velikost formy.
- Do formy dáme pečicí papír, na něj urovnáme těsto a pokryjeme třemi čtvrtinami hrášku, který jsme předem propláchli na sítu horkou vodou.
- Do ricotty vmícháme vejce a strouhaný eidam a osolíme.
- Touto náplní zakryjeme hrášek a zbytek hrášku rozhodíme na povrch.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, až zezlátnou okraje.
Související
-
Slaný italský koláč
Když použijete polotovar – těsto na pizzu, nesete jídlo na stůl za 30 minut. Možná ještě dřív...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.