Slaný italský koláč
Když použijete polotovar – těsto na pizzu, nesete jídlo na stůl za 30 minut. Možná ještě dřív...
Ingredience
- 1 hotové pizza těsto
- rajčatové pesto
- 200 g mozzarelly
- 3-4 rajčata
- zelené olivy
Postup:
- Připravené těsto na pečicím papíru položíme na plech.
- Potřeme ho rajčatovým pestem, poklademe plátky mozzarelly a rajčat, mezi ně ještě vložíme zelené olivy a dáme do vyhřáté trouby péct.
Související
-
Pórkový koláč
Suroviny: 750 g póru, třetinu kostky másla, deci sladké smetany, 2 žloutky, pepř a sůl, 250 g listového těsta, 1 vejce na potření.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.