Slaný pepřový koláč
Bude to chtít něco na zapití!
Ingredience
- 400 g pizza těsto (lze koupit jako polotovar)
- 200-250 g pasírovaných rajčat – passata
- 180 g balkánského sýra
- 100 g plátků anglické slaniny
- 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
Postup:
- Pečicí papír s těstem rozvineme, položíme na plech a potřeme pasírovanými rajčaty.
- Na tento základ položíme plátky slaniny, posypeme hrubě strouhaným balkánským sýrem, rovnoměrně rozložíme kuličky pepře a ještě pokapeme pasírovanými rajčaty.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Související
-
Slaný italský koláč
Když použijete polotovar – těsto na pizzu, nesete jídlo na stůl za 30 minut. Možná ještě dřív...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.