Slaný pepřový koláč

Bude to chtít něco na zapití!

Ingredience
  • 400 g pizza těsto (lze koupit jako polotovar)
  • 200-250 g pasírovaných rajčat – passata
  • 180 g balkánského sýra
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře

Postup:

  1. Pečicí papír s těstem rozvineme, položíme na plech a potřeme pasírovanými rajčaty.
  2. Na tento základ položíme plátky slaniny, posypeme hrubě strouhaným balkánským sýrem, rovnoměrně rozložíme kuličky pepře a ještě pokapeme pasírovanými rajčaty.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.