Slaný pepřový koláč
Bude to chtít něco na zapití!
Ingredience
- 400 g pizza těsto (lze koupit jako polotovar)
- 200-250 g pasírovaných rajčat – passata
- 180 g balkánského sýra
- 100 g plátků anglické slaniny
- 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
Postup:
- Pečicí papír s těstem rozvineme, položíme na plech a potřeme pasírovanými rajčaty.
- Na tento základ položíme plátky slaniny, posypeme hrubě strouhaným balkánským sýrem, rovnoměrně rozložíme kuličky pepře a ještě pokapeme pasírovanými rajčaty.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Související
-
Slaný italský koláč
Když použijete polotovar – těsto na pizzu, nesete jídlo na stůl za 30 minut. Možná ještě dřív...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.