Langoše jednohubky
Suroviny: 1 bílý jogurt, polohrubá mouka, sůl, jedlá soda, olej, česnek, kečup, strouhaný sýr.
Postup: Uděláme těsto: bílý jogurt vyklopíme do mísy a prázdný kelímek dvakrát naplníme polohrubou moukou. Přidáme lžičku jedlé sody, přiměřeně osolíme a vypracujeme těsto, které se nesmí lepit na mísu. Dle potřeby přidáváme polohrubou mouku. Těsto vyklopíme na vál a vyválíme slabou placku. Pomocí formičky nebo skleničky vykrajujeme malé kolečka, které smažíme na větší vrstvě rozpáleného oleje. Osmažené langoše potíráme česnekem rozmíchaným v kečupu a ozdobíme nastrouhaným sýrem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.