Květáková polévka
Z každé zeleniny můžete udělat polévku. Ta květáková je opravdu výborná.
Ingredience
- 1 květák
- hrst dětské krupičky
- sůl
- muškátový květ
Postup:
- Květák rozebereme na menší růžičky, košťál rozkrájíme a dáme vše vařit do osolené vody, přidáme dvakrát na špičku nože muškátový květ.
- Když je květák skoro měkký, vyjmeme pár růžiček na závěrečnou úpravu, do polévky za stálého míchání vsypeme krupičku a dovaříme.
- Pak uvařený květák najemno rozmačkáme, rozdělíme polévku do talířů a do každého ještě přidáme malé květákové růžičky, které jsme si odložili.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.