Květáková polévka
Z každé zeleniny můžete udělat polévku. Ta květáková je opravdu výborná.
Ingredience
- 1 květák
- hrst dětské krupičky
- sůl
- muškátový květ
Postup:
- Květák rozebereme na menší růžičky, košťál rozkrájíme a dáme vše vařit do osolené vody, přidáme dvakrát na špičku nože muškátový květ.
- Když je květák skoro měkký, vyjmeme pár růžiček na závěrečnou úpravu, do polévky za stálého míchání vsypeme krupičku a dovaříme.
- Pak uvařený květák najemno rozmačkáme, rozdělíme polévku do talířů a do každého ještě přidáme malé květákové růžičky, které jsme si odložili.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.