Kuřecí žluté karí

Žlutou karí pastu uplatníte v řadě pokrmů.     

Ingredience
  • 100-150 g masa z kuřecích prsíček
  • 1 menší mrkev
  • kousek cukety
  • olej
  • 1 lžička žluté karí pasty
  • sůl
  • asijské nudle – připravíme podle návodu

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, opečeme a pak přidáme na nudličky nakrájenou cuketu – stejné množství jako mrkve a hned přidáme lžičku karí pasty.
  3. Opečeme a podusíme v tekutině, kterou cuketa pustí. Dosolíme podle chuti.
  4. Podáváme s asijskými nudlemi – předem promícháme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.