Kuřecí plátky s medovou kůrčičkou
Suroviny: 8 kuřecích plátků, 150 g bílého jogurtu, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 stroužky česneku, půl lžičky mleté skořice, půl lžičky soli, špetka mletého hřebíčku, kardamon, 100 g mletých mandlí, 2 lžíce másla, 1 lžička medu, 4 lžíce vody, 150 g zakysané smetany.
Postup: Jogurt se zázvorem, česnekem, skořicí, hřebíčkem, solí a mandlemi umixujeme na hladkou kaši. Plátky kuřecího masa naskládáme do tukem vymazané ohnivzdorné misky a potřeme připravenou kaší. Ohřejeme máslo s medem, pokapeme kuřecí plátky a nepřikryté necháme cca hodinu odležet. V troubě při 230 stupních pečeme 15 minut. Pak zakryjeme fólií nebo poklicí a pečeme ještě 5 minut. Když je maso měkké, výpek zředíme vodou a zakysanou smetanou (podle potřeby můžeme přidat i trochu kuřecího vývaru), dochutíme solí, bílým pepřem a popřípadě i cukrem. Podáváme odděleně od masa. Jako přílohu použijeme brambory nebo těstoviny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.