Kuřecí nudličky s pomerančem

Suroviny: 4 hrsti mladých špenátových lístků, šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 (krvavých) pomerančů, 2 lžíce čirého medu, 2 lžičky sójové omáčky, 5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného, 2 stroužky česneku, drceného, 2 porce tenkých rýžových nudlí, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 kuřecí prsní řízky, drcené chilli papričky, sůl.

Postup: Omytý špenát dejte do cedníku na nožičkách a ten postavte do dřezu. V malé misce prošlehejte pomerančovou kůru a šťávu, med, sójovou omáčku, zázvor a česnek. Nudle spařte vroucí vodou a přiklopte. Nechte je 4 minuty stát, potom je opatrně i s vodou vylijte na špenát a promíchejte. Pokapejte sezamovým olejem. Na rozpáleném slunečnicovém oleji zprudka opékejte kuřecí nudličky asi pět minut dozlatova. Zalijte pomerančovou směsí. Nebojte se počátečního prskání a míchejte asi dvě minuty, až bude omáčka hustá, lesklá a pokryje kuřecí maso. Přidejte nudle se špenátem, chilli a prohřejte. Osolte a naservírujte směs na talíře. Pokapejte další sójovou omáčkou a podávejte nejlépe s vychlazeným bílým vínem.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.