Kuře s pomerančem a vlašskými ořechy
Suroviny: 1 střední kuře, půl lžičky soli, půl lžičky mletého pepře, 1 1/2 lžíce sádla, šálek pomerančové šťávy, 1 1/2 šálku cukru, 1 pomeranč, půl šálku vlašských ořechů.
Postup: Kuře potřeme solí, rozmíchanou s pepřem a opečeme na tuku dozlatova. Potom je přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Hotové dáme na míse do tepla. Do tuku po opékání kuřete přidáme pomerančovou šťávu, cukr, kousky pomeranče bez jader a rychle povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, opepříme, nalijeme na kuře a všechno posypeme vlašskými ořechy.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka