Kuře s pomerančem a vlašskými ořechy

Suroviny: 1 střední kuře, půl lžičky soli, půl lžičky mletého pepře, 1 1/2 lžíce sádla, šálek pomerančové šťávy, 1 1/2 šálku cukru, 1 pomeranč, půl šálku vlašských ořechů.

Postup: Kuře potřeme solí, rozmíchanou s pepřem a opečeme na tuku dozlatova. Potom je přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Hotové dáme na míse do tepla. Do tuku po opékání kuřete přidáme pomerančovou šťávu, cukr, kousky pomeranče bez jader a rychle povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, opepříme, nalijeme na kuře a všechno posypeme vlašskými ořechy.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.