Kuře po maďarsku

Tu maďarskou chuť dodají debrecínské párky. 

Ingredience
  • 2 kuřecí stehna
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 2-3 rajčata
  • 2 nožičky debrecínského párku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • sůl, pepř, mleté chilli, cukr

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, krátce opečeme a opečeme na tom osolená a opepřená kuřecí stehna.
  2. Mírně podlijeme, přidáme protlak, nakrájené párky a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené papriky, po chvíli i nakrájená rajčata. Můžeme přiostřit špetkou chilli, případně vyladit chuť špetkou cukru. Dodusíme.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.