Kuře na karí a smetaně
Lehká vůně asijské kuchyně...
Ingredience
- 4 porce kuřete – stehna jsou šťavnatější
- 3 lžíce másla
- sůl
- karí koření
- kelímek smetany (33%)
Postup:
- Porce kuřete opláchneme, osušíme, osolíme, poprášíme karí kořením a opečeme na másle.
- Trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- Měkké maso vyndáme na teplý talíř a do výpeku nalijeme smetanu a necháme přejít var. Pokud se vám sos zdá příliš řídký, zahustíme ho kávovou lžičkou škrobu rozmíchaného v troše studené vody.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.