Kuře na karí a smetaně
Lehká vůně asijské kuchyně...
Ingredience
- 4 porce kuřete – stehna jsou šťavnatější
- 3 lžíce másla
- sůl
- karí koření
- kelímek smetany (33%)
Postup:
- Porce kuřete opláchneme, osušíme, osolíme, poprášíme karí kořením a opečeme na másle.
- Trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- Měkké maso vyndáme na teplý talíř a do výpeku nalijeme smetanu a necháme přejít var. Pokud se vám sos zdá příliš řídký, zahustíme ho kávovou lžičkou škrobu rozmíchaného v troše studené vody.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.