Kuře na medvědím česneku
Medvědí česnek je skoro zázračná bylina, prospívá našemu zdraví.
Ingredience
- 4 porce kuřete – buď prsa, nebo stehna – podle chuti
- 3-4 lžíce másla
- sůl
- medvědí česnek – může být i sušený
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme, osolíme a posypeme natí medvědího česneku.
- Položíme do pekáče na rozpuštěné máslo, podlijeme a pečeme pěkně do zlatova. V závěru pekáč odkryjeme, aby se vypekla kůžička.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.