Kuře na medvědím česneku

Medvědí česnek je skoro zázračná bylina, prospívá našemu zdraví.

Ingredience
  • 4 porce kuřete – buď prsa, nebo stehna – podle chuti
  • 3-4 lžíce másla
  • sůl
  • medvědí česnek – může být i sušený

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a posypeme natí medvědího česneku.
  2. Položíme do pekáče na rozpuštěné máslo, podlijeme a pečeme pěkně do zlatova. V závěru pekáč odkryjeme, aby se vypekla kůžička.
  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.