Kuře na másle
Pouhé tři suroviny a vyjde vám nezklamávající jídlo.
Ingredience
- 1 kuře
- 50 g másla
- sůl
Postup:
- Kuře opláchneme, osušíme a osolíme – i zevnitř. Také můžeme kuře před pečením rozporcovat.
- Vložíme ho do pekáčku s máslem, lehce podlijeme a zakryté dáme do střední trouby péci.
- Pečeme, až je skoro měkké, v závěru odklopíme, aby se vypekla zlatavá kůžička. Podáváme třeba s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka