Kuře na másle

Pouhé tři suroviny a vyjde vám nezklamávající jídlo.

Ingredience
  • 1 kuře
  • 50 g másla
  • sůl

Postup:

  1. Kuře opláchneme, osušíme a osolíme – i zevnitř. Také můžeme kuře před pečením rozporcovat.
  2. Vložíme ho do pekáčku s máslem, lehce podlijeme a zakryté dáme do střední trouby péci.
  3. Pečeme, až je skoro měkké, v závěru odklopíme, aby se vypekla zlatavá kůžička. Podáváme třeba s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.