Kuře na másle
Pouhé tři suroviny a vyjde vám nezklamávající jídlo.
Ingredience
- 1 kuře
- 50 g másla
- sůl
Postup:
- Kuře opláchneme, osušíme a osolíme – i zevnitř. Také můžeme kuře před pečením rozporcovat.
- Vložíme ho do pekáčku s máslem, lehce podlijeme a zakryté dáme do střední trouby péci.
- Pečeme, až je skoro měkké, v závěru odklopíme, aby se vypekla zlatavá kůžička. Podáváme třeba s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.