Kuře na olivách
V létě se hodí lehčí pokrmy a kuřecí maso lehčí je...
Ingredience
- 1 kuřecí prsíčka
- rajčatová passata – 250 ml
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- hrst černých oliv
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky.
- Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme plátky česneku a jen krátce opečeme.
- Na tento základ dáme nakrájené maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Přidáme pasírovaná rajčata, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- V závěru přidáme olivy a už jen krátce necháme přejít var. Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka