Kuře na olivách
V létě se hodí lehčí pokrmy a kuřecí maso lehčí je...
Ingredience
- 1 kuřecí prsíčka
- rajčatová passata – 250 ml
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- hrst černých oliv
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky.
- Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme plátky česneku a jen krátce opečeme.
- Na tento základ dáme nakrájené maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Přidáme pasírovaná rajčata, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- V závěru přidáme olivy a už jen krátce necháme přejít var. Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.