Kuličky z hovězího masa
Mleté hovězí bude zaručeně měkké.
Ingredience
- 500-600 g mletého hovězího masa
- 700 g rajčat (můžeme využít loupaná krájená rajčata v konzervě nebo tetrapaku)
- 1 střední cibule
- 5-6 lžic oleje
- 2 vejce
- asi 3 lžíce strouhanky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
- sůl
- pepř
- mletá paprika – směs sladké s trochou pálivé
Postup:
- Když použijeme konzervovaná loupaná rajčata, odpadá spařování a loupání čerstvých.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na polovině oleje, přidáme nakrájená rajčata, koření, osolíme, zalijeme vodou nebo vývarem (pak už nesolíme nebo jen velmi málo) a necháme půlhodiny mírně vařit. Vyjmeme bokový list a rozmixujeme.
- Mezitím si připravíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, utřený česnek, pepř, papriku, sůl a zpracujeme do jednolité hmoty. Mokrýma rukama vytvarujeme asi 20 kuliček.
- Kuličky opečeme na zbytku oleje, vložíme je do omáčky a ještě chvíli necháme společně prohřát, už nevaříme. S bramborami nebo těstovinami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.