Krkovička s fazolemi
Pořádné chlapské jídlo.
Ingredience
- 4 plátky krkovice
- sůl
- pepř
- barevné fazole na 4 porce
- sádlo nebo olej
- 1 červená cibule
Postup:
- Fazole namočíme přes noc do studené vody, druhý den dáme vařit do neosolené vody a uvaříme do měkka.
- Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na tuku.
- Mírně podlijeme a udusíme do měkka.
- Uvařené fazole scedíme, podle chuti osolíme a promícháme s nakrájenou syrovou cibulí.
- Na talíři doplníme plátkem masa.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.