Krkovička na víně a celeru

Na první pohled neobvyklá kombinace, ale stojí za vyzkoušení.

Ingredience
  • 500 g vepřové krkovice
  • 2 lžíce sádla
  • 1 menší cibule
  • 1 celer
  • sůl
  • pepř
  • sklenka červeného vína

Postup:

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme připravené maso, z obou stran ho opečeme, pak podlijeme a dusíme.
  3. Po asi půlhodině přidáme kousky celeru, podlijeme vínem a dodusíme.
  4. Podáváme s dušenou rýží, vegetariáni dostanou na talíř jen celer, ale ideální je kombinace s masem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.