Krkovička na víně a celeru
Na první pohled neobvyklá kombinace, ale stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 2 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- 1 celer
- sůl
- pepř
- sklenka červeného vína
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme připravené maso, z obou stran ho opečeme, pak podlijeme a dusíme.
- Po asi půlhodině přidáme kousky celeru, podlijeme vínem a dodusíme.
- Podáváme s dušenou rýží, vegetariáni dostanou na talíř jen celer, ale ideální je kombinace s masem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.