Krkovička na zeleném pepři a červené paprice
Lahodí oku i chuťovým buňkám.
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
1-2 červené papriky
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl
2-3 lžíce sádla nebo oleje
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, na rozehřátém tuku z obou stran opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme zelený pepř a udusíme do měkka.
- V závěru přidáme ještě na proužky nakrájenou červenou papriku.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Rychlá krkovička
Neohrnujte nos… Suroviny a postup: 1 kg libové krkovičky nakrájíme na plátky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Dno tlakového hrnce poklademe plátky anglické sl...
-
Krkovička na pivu
Vepřové maso a pivo jdou dobře dohromady nejen na jednom stole, ale dokonce i na jednom talíři…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka