Rychlá krkovička

Neohrnujte nos… Suroviny a postup: 1 kg libové krkovičky nakrájíme na plátky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Dno tlakového hrnce poklademe plátky anglické slaniny (150 g), na ni rozložíme kolečka z jedné cibule a na cibuli dáme plátky masa. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na troše oleje, sundáme z ohně a poprášíme sladkou mletou paprikou, vše přendáme na plátky masa a pak zakryjeme čtvrtkami oloupaných brambor (asi 1 kg), osolíme, okmínujeme, přilijeme 1,5 nebo 2 dl vody, hrnec uzavřeme, dáme na oheň a když začne pouštět páru, dusíme ještě 20 minut. Necháme zchladnout a otevřeme. Hotovo.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ ZAVORALOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.