Šťavnatá krkovička

V jednoduchosti je krása... a v tomto případě i chuť.

Suroviny:

4 plátky krkovice

2 cibule

olej nebo sádlo

směs koření Marinovaná krkovička

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme a poprášíme kořenící směsí – obsahuje už i sůl.
  2. Cibuli nakrájíme, zpěníme na rozehřátém tuku, vložíme maso a z obou stran ho opečeme.
  3. Podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.