Krkovice na cibuli a kečupu
Počasí vám zhatilo grilování? Krkovici to sluší i v domácí kuchyni.
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 4-5 lžic kečupu – jemný nebo ostrý nebo kombinace
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce hořčice
- paprika mletá, pepř, sůl
- půl šálku šlehačky
Postup:
- Do pekáče dáme sádlo a rozpustíme ho, na to dáme nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kousky, hořčici a kečup, trochu osolíme a okořeníme, promícháme a krátce opečeme.
- Pak mírně podlijeme, zakryjeme, dáme do trouby a pečeme do měkka. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypařila.
- V závěru přidáme trochu šlehačky na zjemnění sosu a už jen krátce prohřejeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.