Krkovice na cibuli a kečupu

Počasí vám zhatilo grilování? Krkovici to sluší i v domácí kuchyni.

Ingredience
  • 500 g vepřové krkovice
  • 2 cibule
  • 4-5 lžic kečupu – jemný nebo ostrý nebo kombinace
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hořčice
  • paprika mletá, pepř, sůl
  • půl šálku šlehačky

Postup:

  1. Do pekáče dáme sádlo a rozpustíme ho, na to dáme nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kousky, hořčici a kečup, trochu osolíme a okořeníme, promícháme a krátce opečeme.
  2. Pak mírně podlijeme, zakryjeme, dáme do trouby a pečeme do měkka. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypařila.
  3. V závěru přidáme trochu šlehačky na zjemnění sosu a už jen krátce prohřejeme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.