Krkovice na cibuli a kečupu
Počasí vám zhatilo grilování? Krkovici to sluší i v domácí kuchyni.
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 4-5 lžic kečupu – jemný nebo ostrý nebo kombinace
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce hořčice
- paprika mletá, pepř, sůl
- půl šálku šlehačky
Postup:
- Do pekáče dáme sádlo a rozpustíme ho, na to dáme nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kousky, hořčici a kečup, trochu osolíme a okořeníme, promícháme a krátce opečeme.
- Pak mírně podlijeme, zakryjeme, dáme do trouby a pečeme do měkka. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypařila.
- V závěru přidáme trochu šlehačky na zjemnění sosu a už jen krátce prohřejeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Krkovice na růžovém pepři
Růžový pepř jsou plody pepřovce obecného, pepř černý je plodem pepřovníku černého…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.