Krkovice na cibuli a kečupu
Počasí vám zhatilo grilování? Krkovici to sluší i v domácí kuchyni.
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 4-5 lžic kečupu – jemný nebo ostrý nebo kombinace
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce hořčice
- paprika mletá, pepř, sůl
- půl šálku šlehačky
Postup:
- Do pekáče dáme sádlo a rozpustíme ho, na to dáme nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kousky, hořčici a kečup, trochu osolíme a okořeníme, promícháme a krátce opečeme.
- Pak mírně podlijeme, zakryjeme, dáme do trouby a pečeme do měkka. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypařila.
- V závěru přidáme trochu šlehačky na zjemnění sosu a už jen krátce prohřejeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.