Krkovice na cibuli a kečupu

Počasí vám zhatilo grilování? Krkovici to sluší i v domácí kuchyni.

Ingredience
  • 500 g vepřové krkovice
  • 2 cibule
  • 4-5 lžic kečupu – jemný nebo ostrý nebo kombinace
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hořčice
  • paprika mletá, pepř, sůl
  • půl šálku šlehačky

Postup:

  1. Do pekáče dáme sádlo a rozpustíme ho, na to dáme nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kousky, hořčici a kečup, trochu osolíme a okořeníme, promícháme a krátce opečeme.
  2. Pak mírně podlijeme, zakryjeme, dáme do trouby a pečeme do měkka. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypařila.
  3. V závěru přidáme trochu šlehačky na zjemnění sosu a už jen krátce prohřejeme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.