Převlečená krkovice

Místo hovězího na víně…

Ingredience
  • 500 g krkovice
  • 1 větší cibule
  • 1 mrkev
  • asi čtvrtka celeru
  • 1 menší petržel
  • 200 ml dobrého červeného vína (suché)
  • koření -  1 bobkový list, tymián, nové koření, pepř
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • vývar

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky.
  2. Na oleji osmahneme cibuli, pak přidáme zeleninu a opečeme ji. Opečenou zeleninu shrneme ke kraji, do tuku vložíme maso a necháme ho ze všech stran zatáhnout.
  3. Přidáme koření, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme a dusíme. Hlídáme tekutinu a podle potřeby přiléváme vývar.
  4. Dusíme, až je maso měkké. Podáváme s bramborovou kaší.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.