Krkovice na růžovém pepři

Růžový pepř jsou plody pepřovce obecného, pepř černý je plodem pepřovníku       černého…

Ingredience
  • 4 plátky krkovice
  • olej
  • sůl
  • růžový pepř
  • trochu kukuřičného škrobu

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opečeme z obou stran na rozehřátém oleji
  2. Přidáme růžový pepř, podlijeme a dusíme do měkka.
  3. V závěru zahustíme sos trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve studené vodě a povaříme.
  4. Podáváme s dušenou rýží a růžovým pepřem ještě ozdobíme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.