Krkovice na zelí a smetaně

Nebojte se nových postupů…

Ingredience
  • 3 pěkné plátky vepřové krkovice
  • 400 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • kmín
  • 100 ml smetany

Postup:

  1. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme a okmínujeme.
  2. Na pekáči rozpustíme sádlo, rozprostřeme kysané zelí, na ně položíme připravené maso, mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme při 200 stupních.
  3. Po půlhodině teplotu stáhneme na 150 stupňů a dopékáme.
  4. V závěru přilijeme smetanu a dopečeme – už odkryté. Průběžně hlídáme, aby se zelí a maso nepřipálilo. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.