Krkovice na zelí a smetaně
Nebojte se nových postupů…
Ingredience
- 3 pěkné plátky vepřové krkovice
- 400 g kysaného zelí
- 2 lžíce sádla
- sůl
- kmín
- 100 ml smetany
Postup:
- Plátky masa jemně naklepeme, osolíme a okmínujeme.
- Na pekáči rozpustíme sádlo, rozprostřeme kysané zelí, na ně položíme připravené maso, mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme při 200 stupních.
- Po půlhodině teplotu stáhneme na 150 stupňů a dopékáme.
- V závěru přilijeme smetanu a dopečeme – už odkryté. Průběžně hlídáme, aby se zelí a maso nepřipálilo. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka