Krkovice na zelí a smetaně
Nebojte se nových postupů…
Ingredience
- 3 pěkné plátky vepřové krkovice
- 400 g kysaného zelí
- 2 lžíce sádla
- sůl
- kmín
- 100 ml smetany
Postup:
- Plátky masa jemně naklepeme, osolíme a okmínujeme.
- Na pekáči rozpustíme sádlo, rozprostřeme kysané zelí, na ně položíme připravené maso, mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme při 200 stupních.
- Po půlhodině teplotu stáhneme na 150 stupňů a dopékáme.
- V závěru přilijeme smetanu a dopečeme – už odkryté. Průběžně hlídáme, aby se zelí a maso nepřipálilo. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.