Krevety zabalené ve špeku

Suroviny: 12-16 krevet, 2 stroužky česneku, 2 citróny, 3 lžíce olivového oleje, plátky špeku bez kůrky (kolik krevet tolik plátků špeku), pepř a sůl.

Postup: Stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme. Jeden citrón nakrájíme na tenké plátky, druhý vymačkáme. Nakrájený česnek smícháme s citrónovou šťávou a olivovým olejem(1-2 lžíce). Očištěné krevety necháme marinovat ve směsi česneku, oleje a citrónové šťávy nejméně 30 minut. Pak krevety osušíme a obalíme plátkem špeku. V pánvi rozehřejeme 1-2 lžíce olivového oleje a v něm krevety 2-3 minuty opékáme. Ochutíme solí a pepřem a přiložíme plátek citrónu.

autor: Petr Novotný