Krémový špenát Paula Newmanna
Suroviny: 500g čerstvých špenátových lístků, na špičku nože strouhaný muškátový oříšek, 1 sýr žervé, 150ml smetany ke šlehání a 1 vejce.
Postup: Špenát omyjeme a vložíme do hrnce bez vody, okořeníme ho muškátovým oříškem, přiklopíme a asi tři minuty dusíme. Na prkénku špenát nasekáme, vložíme zpět do hrnce. V misce rozšleháme sýr a postupně do něj vmícháme smetanu a vejce. Touto směsí zalijeme špenát a za stálého míchání vše prohřejeme a rovnou podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka