Krémové řezy

Je to trochu pracnější, ale chuť odpovídá vynaložené práci.

Ingredience
  • 3 vejce
  • 85 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • pár kapek vanilkového aroma
  • na náplň: 250 g mascarpone, 200 g šlehačky, 1 lžíce kakaa, cukr moučka podle chuti – asi 100 g
  • miska meruněk, čokoládová poleva a mandlové lupínky
  • pečicí papír a alobal

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem do pěny, dáme pár kapek vanilkového aroma a vmícháme postupně mouku.
  2. Polovinu těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo ho vyložíme pečicím papírem). Předem ze složeného alobalu uděláme v polovině plechu přehrádku.
  3. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao, můžeme případně naředit lžicí mléka. A nalijeme na prázdnou polovinu připraveného plechu. Ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Korpusy necháme zcela vychladnout, světlý potřeme krémem ušlehaným z mascarpone, šlehačky, cukru a kakaa, na krém poklademe vypeckované meruňky, ještě potřeme krémem a zakryjeme kakaovým korpusem.
  5. Povrch potřeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.
  6. Necháme v chladu zatuhnout a pak krájíme ostrým nožem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.