Krémové řezy
Je to trochu pracnější, ale chuť odpovídá vynaložené práci.
Ingredience
- 3 vejce
- 85 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- pár kapek vanilkového aroma
- na náplň: 250 g mascarpone, 200 g šlehačky, 1 lžíce kakaa, cukr moučka podle chuti – asi 100 g
- miska meruněk, čokoládová poleva a mandlové lupínky
- pečicí papír a alobal
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem do pěny, dáme pár kapek vanilkového aroma a vmícháme postupně mouku.
- Polovinu těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo ho vyložíme pečicím papírem). Předem ze složeného alobalu uděláme v polovině plechu přehrádku.
- Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao, můžeme případně naředit lžicí mléka. A nalijeme na prázdnou polovinu připraveného plechu. Ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Korpusy necháme zcela vychladnout, světlý potřeme krémem ušlehaným z mascarpone, šlehačky, cukru a kakaa, na krém poklademe vypeckované meruňky, ještě potřeme krémem a zakryjeme kakaovým korpusem.
- Povrch potřeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.
- Necháme v chladu zatuhnout a pak krájíme ostrým nožem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka