Řezy s tvarohem a meruňkami
Nejlepší jsou meruňky pěkně čerstvé, ale když jich máte dost, využijte je i na moučník.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g bílého jogurtu
- 100-120 g cukru
- 1 vejce
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- náplň: 1 měkký tvaroh (250 g), 1 ricotta (250 g) a 50 ml šlehačky, 1 vejce a 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 2-3 lžíce cukru
- drobenka: 2-3 lžíce másla, 4 lžíce hrubé mouky a 3 lžíce cukru
- meruňky
Postup:
- Umícháme tvaroh s ricottou a šlehačkou, přidáme vejce, pudinkový prášek a podle chuti osladíme. Z másla, mouky a cukru uděláme drobenku – vše rozemneme.
- Smícháme suché ingredience – mouku, cukr, sůl, prášek.
- Do jogurtu vmícháme vejce a pak postupně přidáváme suchou směs.
- Menší plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, dáme na něj těsto, rovnoměrně potřeme náplní a poklademe půlkami vypeckovaných meruněk.
- Posypeme drobenkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka