Rybízové řezy
Sladký tvaroh a nakyslý rybíz – krásná chuťová kombinace
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 1 třetinu litru mléka
- 160 g másla
- 140 g cukru
- 2 vejce
- špetka soli
- náplň: 2-3 měkké tvarohy, 2 vejce, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru
- miska rybízu
- drobenka: 1 díl másla, 1 díl cukru a 2 díly polohrubé mouky
Postup:
- Z másla, cukru a mouky připravíme drobenku a troubu zapneme na 175-180 stupňů.
- Rybíz opláchneme, necháme okapat a vidličkou očešeme kuličky do misky.
- Tvarohy smícháme s vejci a cukry.
- V míse utřeme změklé máslo, vejce a cukr, nakonec přidáme mouku s práškem, špetku soli a mléko a vymícháme dohladka.
- Hotové těsto přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme ochuceným tvarohem, rovnoměrně posypeme rybízem a nakonec drobenkou.
- V předehřáté troubě pečeme asi 35 minut. Na malý plech nebo koláčovou formu stačí poloviční množství.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka