Mrkvové řezy
Na rozdíl od mrkvové zmrzliny ze známého vtipu o zajíci chutnají skvěle.
Ingredience
- 4-5 mrkví
- 1 hrnek polohrubé mouky
- půl hrnku oleje
- 5-6 lžic cukru
- 3 vejce (jsou-li velikosti S, tak raději 4)
- půl kypřicího prášku
- hrst sekaných ořechů nebo rozinek
- šťáva z 1 pomeranče
- trochu mleté skořice
- špetka soli
- případně pomerančová marmeláda
Postup:
- Smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek, sůl a skořici.
- Mrkev oškrábeme a najemno nastrouháme – mělo by jí být na 2 hrnky.
- Vymačkáme šťávu z pomeranče, smícháme s olejem, vlijeme do moučné směsi, přidáme vejce, strouhanou mrkev, sekané ořechy nebo rozinky a promícháme.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Necháme vychladnout a pak ještě případně promažeme pomerančovou marmeládou a poprášíme cukrem moučkou. Promazání není nutné, těsto je po upečení dík mrkvi pěkně vláčné.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka