Kedlubnové zelí
Využijete všude, kde jste zvyklí na hlávkové zelí.
Ingredience
- 1 větší kedluben
- sůl, kmín
- 1 středně velká cibule
- 1 lžíce másla
- cukr, ocet
Postup:
- Kedluben oloupeme a nahrubo nastrouháme.
- V kastrolu ho mírně podlijeme, osolíme, okmínujeme a do lehce křupava udusíme.
- Na rozehřátém másle osmažíme do zlatova půl nakrájené cibule.
- Nakonec do kedlubnového zelí vmícháme osmaženou cibuli a druhou půlku nakrájené syrové cibule, chuť vyladíme špetkou cukru troškou octa.
- Podáváme třeba s bramborovou kaší a opečenou uzeninou, ale kedlubnové zelí chutná výtečně k jakémukoli pečenému masu – vepřovému, uzenému i ke králíkovi.
Související
-
Cuketové zelí s plněnými bramborovými knedlíky
Anebo s čímkoli jiným, můžete využít i mražený polotovar a cuketové zelí tomu dodá domácí „šmrnc“.
-
Salát z červené řepy a kysaného zelí
I v zimě se hodí podávat salát plný vitamínů a kysané zelí si jde pěkně naproti s nasládlou řepou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.