Cuketové zelí s plněnými bramborovými knedlíky
Anebo s čímkoli jiným, můžete využít i mražený polotovar a cuketové zelí tomu dodá domácí „šmrnc“.
Ingredience
- 4 cuketky
- 1 cibule
- 2-3 lžíce oleje
- sůl, kmín, ocet, cukr
- případně 1 lžíce bílého vína
Postup:
- Cukety nahrubo nastrouháme klidně i se slupkou.
- Vložíme na rozehřátý olej (1 lžíce), osolíme a krátce podusíme. Pak přes cedník slijeme vodu, kterou cuketa pustila.
- Na novém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme ocezenou cuketu, ochutíme – pepř, cukr, ocet a zastříkneme bílým vínem a už jen krátce podusíme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.