Cuketové zelí s plněnými bramborovými knedlíky

Anebo s čímkoli jiným, můžete využít i mražený polotovar a cuketové zelí tomu dodá domácí „šmrnc“. 

Ingredience
  • 4 cuketky
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce oleje
  • sůl, kmín, ocet, cukr
  • případně 1 lžíce bílého vína

Postup:

  1. Cukety nahrubo nastrouháme klidně i se slupkou.
  2. Vložíme na rozehřátý olej (1 lžíce), osolíme a krátce podusíme. Pak přes cedník slijeme vodu, kterou cuketa pustila.
  3. Na novém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme ocezenou cuketu, ochutíme – pepř, cukr, ocet a zastříkneme bílým vínem a už jen krátce podusíme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.