Salát z červené řepy a kysaného zelí

I v zimě se hodí podávat salát plný vitamínů a kysané zelí si jde pěkně naproti s nasládlou řepou.

Ingredience
  • 2 misky - stejný objem kysaného zelí a pečené nebo vařené červené řepy
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl, pepř
  • 2 vařená vejce
  • lahůdková cibulka – zelená nať

Postup:

  1. Ze zelí vymačkáme lák, vařenou nebo pečenou řepu nahrubo nastrouháme a smícháme se zelím.
  2. Vmícháme drobně nakrájenou cibuli a spojíme majonézou – zpočátku dáme třeba jen lžíci a doplníme podle potřeby. Podle chuti osolíme, opepříme.
  3. Podáváme s rozkrájenými natvrdo vařenými vejci a zdobíme cibulkovou natí.

Související

  • Celerový salát

    Po těžkých bramborových salátech přijde k duhu, i když majonéza je tam taky. Můžete ji ale nahradit třeba jogurtem.

  • Kukuřičný salát

    Spěcháte? Tenhle salát vám zabere jen pár minut – včetně konzumace.

  • Čočkový salát s uzeninou

    Máte-li doma vegetariána, odeberte pro něj část salátu a uzeninu přimíchejte do zbytku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.