Celerový salát

Po těžkých bramborových salátech přijde k duhu, i když majonéza je tam taky. Můžete ji ale nahradit třeba jogurtem.

Ingredience
  • 1 celer
  • 1-2 jablka nejlépe s červenou slupkou
  • sůl
  • špetka cukru
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce majonézy, můžeme kombinovat s kysanou smetanou nebo bílým jogurtem
  • případně trochu mletého pepře

Postup:

  1. Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Hned pokapeme citronem, aby nezhnědl.
  2. Jablka omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtky, část oloupeme a nakrájíme na kostičky, část rozkrájíme ještě na osminky a necháme na ozdobení.
  3. Do majonézy nebo jogurtu dáme sůl, špetku cukru, případně trochu pepře, promícháme a vmícháme do celeru s jablky.
  4. Podáváme v miskách jako samostatnou svačinu nebo jako přílohu třeba k pokrmům z drůbeže.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.