Celerový salát
Po těžkých bramborových salátech přijde k duhu, i když majonéza je tam taky. Můžete ji ale nahradit třeba jogurtem.
Ingredience
- 1 celer
- 1-2 jablka nejlépe s červenou slupkou
- sůl
- špetka cukru
- citronová šťáva
- 1 lžíce majonézy, můžeme kombinovat s kysanou smetanou nebo bílým jogurtem
- případně trochu mletého pepře
Postup:
- Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Hned pokapeme citronem, aby nezhnědl.
- Jablka omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtky, část oloupeme a nakrájíme na kostičky, část rozkrájíme ještě na osminky a necháme na ozdobení.
- Do majonézy nebo jogurtu dáme sůl, špetku cukru, případně trochu pepře, promícháme a vmícháme do celeru s jablky.
- Podáváme v miskách jako samostatnou svačinu nebo jako přílohu třeba k pokrmům z drůbeže.
Související
-
Celerový salát s křenem a vejci podle Boženy Tompichové
Tohle je salát, který zachutná i v chladných dnech.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.