Celerový salát
Po těžkých bramborových salátech přijde k duhu, i když majonéza je tam taky. Můžete ji ale nahradit třeba jogurtem.
Ingredience
- 1 celer
- 1-2 jablka nejlépe s červenou slupkou
- sůl
- špetka cukru
- citronová šťáva
- 1 lžíce majonézy, můžeme kombinovat s kysanou smetanou nebo bílým jogurtem
- případně trochu mletého pepře
Postup:
- Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Hned pokapeme citronem, aby nezhnědl.
- Jablka omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtky, část oloupeme a nakrájíme na kostičky, část rozkrájíme ještě na osminky a necháme na ozdobení.
- Do majonézy nebo jogurtu dáme sůl, špetku cukru, případně trochu pepře, promícháme a vmícháme do celeru s jablky.
- Podáváme v miskách jako samostatnou svačinu nebo jako přílohu třeba k pokrmům z drůbeže.
Související
-
Celerový salát s křenem a vejci podle Boženy Tompichové
Tohle je salát, který zachutná i v chladných dnech.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.