Celerový salát
Po těžkých bramborových salátech přijde k duhu, i když majonéza je tam taky. Můžete ji ale nahradit třeba jogurtem.
Ingredience
- 1 celer
- 1-2 jablka nejlépe s červenou slupkou
- sůl
- špetka cukru
- citronová šťáva
- 1 lžíce majonézy, můžeme kombinovat s kysanou smetanou nebo bílým jogurtem
- případně trochu mletého pepře
Postup:
- Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Hned pokapeme citronem, aby nezhnědl.
- Jablka omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtky, část oloupeme a nakrájíme na kostičky, část rozkrájíme ještě na osminky a necháme na ozdobení.
- Do majonézy nebo jogurtu dáme sůl, špetku cukru, případně trochu pepře, promícháme a vmícháme do celeru s jablky.
- Podáváme v miskách jako samostatnou svačinu nebo jako přílohu třeba k pokrmům z drůbeže.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.