Celerový salát

Po těžkých bramborových salátech přijde k duhu, i když majonéza je tam taky. Můžete ji ale nahradit třeba jogurtem.

Ingredience
  • 1 celer
  • 1-2 jablka nejlépe s červenou slupkou
  • sůl
  • špetka cukru
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce majonézy, můžeme kombinovat s kysanou smetanou nebo bílým jogurtem
  • případně trochu mletého pepře

Postup:

  1. Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Hned pokapeme citronem, aby nezhnědl.
  2. Jablka omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtky, část oloupeme a nakrájíme na kostičky, část rozkrájíme ještě na osminky a necháme na ozdobení.
  3. Do majonézy nebo jogurtu dáme sůl, špetku cukru, případně trochu pepře, promícháme a vmícháme do celeru s jablky.
  4. Podáváme v miskách jako samostatnou svačinu nebo jako přílohu třeba k pokrmům z drůbeže.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.